Liczba pierwsza
Dgabid: Najmniejsza liczba pierwsza większa od liczby 2017 to 2027. Wyznacz resztę z dzielenia liczby
2027 przez:
a. 2
b. 3
c. 5
d. 7
e. 11
f. 19
17 wrz 14:04
Eta:
a)2027:2=2013*2+1 , R=1
b)2027:3=675*3+2 ,R=2
.........
itd podobnie
17 wrz 14:21
Dgabid: Dzięki

17 wrz 14:33
Jerzy:
a) ... źle
17 wrz 14:35
Eta:
17 wrz 14:35
Eta:
Zwykła literówka !

a) 2027:2=1013*2+1 , R=1
17 wrz 14:36
Adamm: Jerzy, ważne że przekaz jest
17 wrz 14:36
Jerzy:
Wiataj
Eta 
.. .dobrze wiesz,że żartowalem
17 wrz 14:38
Eta:
17 wrz 14:40