wyznacz zbiór wartości funkcji f
pepe: a)f(x)=9
x −2*3
x +4
b)f(x)=−36
x − 4*6
x −5
| | 1 | | 1 | |
c)f(x)= |
| − 5−x + |
| |
| | 2*25x | | 2 | |
PRzekształcam je sobie tak, żeby móc zastosować metodę podstawiania i później już nie wiem co
robić
17 wrz 12:57
karty do gry : a) x ∊ R , Podstawiasz t = 3x i patrzysz na zbiór wartości funkcji g(t) = t2 − 2t + 4 dla t >
0
17 wrz 13:05
Jerzy:
3x = t i t > 0
Teraz ustal zbiór wartości funkcji f(t) = t2 − 2t + 4 , dla t > 0
17 wrz 13:06
Jerzy:
b) analogicznie: t = 6x
c) t = 5x
17 wrz 13:07