matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz:
c:
Oblicz:
√
2(2−2
√
2
)
2
+
√
2(2+2
√
2
)
2
16 wrz 12:35
kochanus_niepospolitus:
(*) =
√
2
*|2 − 2
√
2
| +
√
2
|2+2
√
2
| =
√
2
*(2
√
2
− 2) +
√
2
*(2 + 2
√
2
) = 2
√
2
*2
√
2
= = (2
√
2
)
2
= 8
16 wrz 12:39