2 | 1 | |||
prawdopodobieństwo wylosowania białej to | , a czarnej to | . | ||
3 | 3 |
2 | 2 | 1 | 4 | |||||
Dla "bbc" prawdopodobieństwo to | * | * | = | |||||
3 | 3 | 3 | 27 |
2 | 2 | 2 | 8 | |||||
Dla "bbb" prawdopodobieństwo to | * | * | = | |||||
3 | 3 | 3 | 27 |
4 | 8 | 12 | ||||
Więc razem jest to | + | = | . | |||
27 | 27 | 27 |
4 | 2 | 4 | ||||
P=3*( | )2* | +( | )3 | |||
6 | 6 | 6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |