czworoscian o krawedzi pierwiastek z 2
Karolina: W czworościanie o krawędzi długości
√2 umieszczamy n punktów. Jeśli wymagamy, aby zawsze była
para punktów odległych od sienie o co najwyżej 1, to można przyjąć, że
n=4
n=6
n=7
Czy ktoś mógłby wytłumaczyć jak rozwiązać to zadanie? Nie do końca rozumiem jak się za to
zabrać
15 wrz 11:55
'Leszek: Czy te punkty umieszczamy wewnatrz czy na scianach czworoscianu ?
15 wrz 12:02
Karolina: Niestety wiem tylko tyle ile jest podane w poleceniu, z kontekstu wynika chyba, że wewnątrz też
mogą być umieszczone
15 wrz 12:04