matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
Ola0404:
1
pochodna f(x) = (4x −1)(2
√
x
− x) to −8x + 12
√
x
−
+ 1 ?
√
x
14 wrz 19:45
'Leszek:
f '(x) = 4(2
√
x
−x) + (4x−1)(
√
x
/x −1) = 12
√
x
−8x −1/
√
x
+1 Czyli masz dobrze !
14 wrz 20:06
Ola0404:
dzięki
14 wrz 20:21