matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zad cd
Metis:
Oblicz mase luku x=y
2
o gest liniowej δ(x,y)=x , y∊[0,4]
14 wrz 10:19
Adamm:
y=t, x=t
2
m= ∫
0
4
x*
√
x'
2
+y'
2
dt = ∫
0
4
t
2
√
4t
2
+1
dt = ...
14 wrz 10:44
Metis:
Dzięki
14 wrz 16:42