matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pppsss
marta:
Na prostej AB, gdzie A=(−1,4) i B=(0,−4), lezy punkt: A)P=(1,4) B)P=(−1,4) C)P=(−1,−4) D)P=(1,−4)
27 sty 20:30
Julek:
prosta ⊂ |AB| 4 = −a +b −4 = b ⇒ a = −8 y= −8x − 4 teraz podstawiaj dla x ∊ <−1;0>
27 sty 21:04