Działanie - pole trapezu
Noroelle: Dosyć łatwe, acz nurtujące mnie działanie...
Oblicz pole trapezu, gdzie podstawy wynoszą 4 i 10, a wysokość 3√3 − 3.
Wyszły mi różne wyniki i nie jestem już niczego pewna :")
13 wrz 21:32
karty do gry : Pewnie skracasz w dziwny sposób :
Jak myślisz który wynik jest poprawny ?
13 wrz 21:35
5-latek: P= 7*(3√3−3)= 21√3−21= 21(√3−1)
13 wrz 21:36
Noroelle: karty do gry Cóż, myślę że trzeci przykład jest poprawny :")
5−latek − Dzięki! Właśnie taki wyszedł mi ostateczny wynik, lecz wolałam się upewnić ^^
13 wrz 21:40