Funkcje
Noroelle: Proszę o pomoc z poniższym zadaniem.
Naszkicuj wykres funkcji, której dziedziną jest przedział < –6, 6>; zbiorem wartości jest
przedział <1, + ∞); wykres funkcji jest symetryczny względem osi OY; funkcja jest rosnąca w
przedziale <–6, 0> oraz f(0) = 4. Czy istnieje tylko jedna taka funkcja?
Rzecz, która najbardziej mnie trapi, to zbiór wartości − w jaki sposób zbiór wartości może być
nieskończony, skoro same argumenty mamy już wyznaczone?
13 wrz 19:32
mat: Nie da sie

skoro f(0)=4 oraz funkcja rosnąca w <−6,0> to f(x)≤4 dla x∊<−6,0> więc zbiór wartości ⊂<−
∞,4>
(symetrycznosc)
13 wrz 19:56
Adamm:
=4 dla x=0
czy istnieje tylko jedna?
oczywiście że nie
13 wrz 19:56
Adamm: ach, no tak
przedział zamknięty
gdyby było <−6;0) to by się dało
13 wrz 19:57
mat: ale tez dobry przyklad Adamm, ja sobie dołożylem w glowie, ze ma być ciągla

Pewnie o takie cos chodziło
13 wrz 19:58
Noroelle: Czyli... problemem jest samo zadanie? Nie da się naszkicować żadnej funkcji? :c
13 wrz 20:00