matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykonaj działanie. wyrażenia wymierne
Smutny słaby uczeń:
1
x
(
+x):(
−1)
x+1
x−1
13 wrz 15:45
Mila:
x+1≠0 i x−1≠0 x≠−1 i x≠1
1
x*(x+1)
x
1*(x−1)
(
+
): (
−
)=
x+1
x+1
x−1
x−1
1+x
2
+x
x−x+1
:
=
x+1
x−1
x
2
+x+1
1
=
:
=
x+1
x−1
x
2
+x+1
x−1
(x
2
+x+1)*(x−1)
=
*
=
x+1
1
x+1
13 wrz 16:10
wesoły uczeń:
x
3
−1
......=
x+1
13 wrz 23:45