matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole powierzchni
MIREK:
Obliczy pole powierzchni ograniczonej : x
2
+ y
2
= ax oraz r = a cos φ
12 wrz 09:00
jc:
(x−a/2)
2
+ y
2
= (a/2)
2
Jest to koło o promieniu a/2, pole = π (a/2)
2
.
12 wrz 10:00