dziedzina funkcji
Hala: Wyznacz dziedzinę funkcji f, jeśli f(x) = log przy podstawie x z 2 do potęgi x odjąć 16
pierwiastków z 2
Proszę o pomoc w rozwiązaniu
11 wrz 19:04
5-latek: Masz przed oczami
Wpisz a otrzymasz
========================
f(x)= logx2x−16√2 Tak jest ?
proszse zobaczyc na definicje logarytmu .Tam sa warunki co do podsatwy i liczby logarytmowanej
11 wrz 19:11
Mila:
Tak
1)
f(x)=logx(2x−16√2)
czy tak
2)
f(x)=logx(2x−16√2)
11 wrz 19:12
5-latek: Dobry wieczor
Milu 
dzisiaj przed chwila skosztowalem naleki z aronii . )
Wlasnie przelalem do butelek .Wyszly mi dwie butelki litrowe

Chetnie poczestowalbym Cie
11 wrz 19:16
Jolanta: Hala nie odpowiedziałaś jak wygląda tresć
11 wrz 19:30
Mila:
Smacznego

Dziękuję .
11 wrz 19:35
Hala: Tak jak zapisałaś w pierwszym przypadku. Już wszystko wiem. 5 − latek dzięki !
11 wrz 19:44
Mila:
x>0 i x≠1 i 2
x−16
√2>0
2
x>2
4*2
1/2
2
x>2
9/2
11 wrz 20:13