Funkcje trygonometryczne
bv87m:

Na rysunku (wiem, troche brzydko narysowalem ale widac wszystko. Tam jest 70 stopni i 30
stopni.) pokazano trase dojazdu z miasta A do miasta B lezacych po dwoch stronach autostrady
CD. Oblicz odleglosc w linii prostej miedzy tymi miastami z dokladnoscia do 0.1km, jesli |CD|
= 10km, |AC| = 1,5km i |BD| = 4km.
Oczywiscie trzeba wyliczyc |AB| i skorzystac z funkcji trygonometrycznych. Plz, pomocy
10 wrz 21:57
Adamm: jak klikasz rysuję, to tam po prawej stronie masz takie duże "T"
klikasz to, klikasz w dowolne miejsce na siatce, i literę/liczbę którą chcesz w tym miejscu
wstawić
(jak chcesz dużą literę to używaj shift, caps lock do tego nie działa)
a teraz narysuj to jeszcze raz
10 wrz 22:04
bv87m:
10 wrz 22:13
bv87m: na tym nowym rysunku zamiast "d" powinno byc "b", nie bede znowu rysowal.
10 wrz 22:14
bv87m: podbijam...
10 wrz 22:27