matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
klaudiaa:
Sprawdź, czy przyporządkowanie podane w tabeli jest funkcją
10 wrz 14:47
Blee:
W drugim masz dwa razy x = −5
Jezeli tak to nie jest to funkcja. Pozostale dwie to funkcje o wzorach: y=4 oraz y=x
10 wrz 14:49
Blee:
Tfu ... nie y=4 tylko y=2
10 wrz 14:50