matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomóżcie, jak to rozwiązać ?
KA:
:
http://www.e-zadania.pl/files/(la2YoeHgm2W016CZrVal4YdxoIJyrs-rZqOf0KCpnKizlaCJo1Zw3p9pcrt7pJyrVufbxtrYzZrsxcWXqGKf5cxYcsU)/userfiles/images/kurs_maturalny/planimetria/tw_talesa_05.jpg
Zadanie 3 Odcinki AB i DE są równoległe. Długości odcinków CD,DE i AB są odpowiednio równe 1,3 i 9. Długość odcinka AD jest równa:
9 wrz 20:24
Mila:
ΔDEC∼ΔABC AD=x
1
1+x
=
3
9
licz
9 wrz 20:32
KA:
a co zrobić z 1 przy X
9 wrz 20:42
Mila:
mnożenie na krzyż 3*(1+x)=9 /:3 1+x=3 /−1 x=2
9 wrz 20:58
KA:
Dziękuję
9 wrz 21:00
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick