obwód i pole trójkąta
kabaczek: Oblicz obwód i pole trójkąta ABC, jeżeli BC= [−4, −2] i CA = [0,6]. Oblicz środek ciężkości
tego trójkąta.
9 wrz 12:27
Adamm: za mało danych by obliczyć środek ciężkości
9 wrz 12:32
wiesiu:

P = 6*2/2=6
L = 6 + 2
√2 +2
√5
No a z tym środkiem ciężkości to chyba tylko jakoś oszacować
9 wrz 13:37
'Leszek: Wyznacz przynajmniej dwie srodkowe bokow trojkata i punkt przeciecia sie srodkowych
da Ci polozenie srodka ciezkosci !
9 wrz 13:54
Adamm: wektory nie muszą być w środku układu współrzędnych!
9 wrz 14:37
wiesiu: Zależy od układu odniesienia wiem
9 wrz 14:45