1 | ||
cos(2x)≠0 to x≠π/4+ | kπ | |
2 |
−(2cos2x−1)+cosx−1 | |
>0 | |
2cos2x−1 |
−2cos2x+cosx | |
>0 | |
2cos2x−1 |
1 | ||
t2= | ||
2 |
√2 | ||
t3= | ||
2 |
√2 | ||
t4= − | ||
2 |
√2 | 1 | √2 | ||||
t∊− | ,0)U( | . | ||||
2 | 2 | 2 |
π | π | π | 3π | 5π | 3π | |||||||
x∊( | +2kπ, | +2kπ)U( | +2kπ , | +2kπ)U( | +2kπ, | +2kπ) | ||||||
4 | 3 | 2 | 4 | 4 | 2 |
5π | 7π | |||
U{ | +2kπ , | +2kπ) | ||
3 | 4 |
π | π | π | 3π | 5π | 3π | 5π | 7π | |||||||||
( | ; | )∪( | , | )∪( | , | )∪( | , | ) | ||||||||
4 | 3 | 2 | 4 | 4 | 2 | 3 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |