Witam
Eta: Witam

Wrzucić Wam jakieś zadanka .... bo widzę ,że nudy na forum
8 wrz 22:09
Eta:

Na wstępie mój "ulubiony" ma...tyk
8 wrz 22:12
Mila:
Widać w LO nie przyciskają, myślą o strajku, a czas ucieka maturzystom.
8 wrz 22:35
Metis:
8 wrz 22:38
jc: Dobry wieczór Metis
8 wrz 22:54
Metis: Cześć wszystkim
8 wrz 22:59
5-latek: Czesc
Metis
9 wrz 10:10
Dziadek Mróz:
9 wrz 10:35
MIREK: U mnie w III kl. LO jest powtorzenie z trygonometrii i mam takie zadanie
Rozwiazac rownanie : 0,5 sin x = x/π
9 wrz 13:51
9 wrz 13:58
5-latek: ale czy dobrze to nie wiem
9 wrz 13:59
bezendu:
Eta czemu ten matematyk ma uszy oderwane od głowy?
Tak jakby lewitowały
9 wrz 14:16
5-latek: Czesc
bezendu 
Bo to juz jest stary matematyk i juz mu sie uszy naciagnely od nasluchiwania co uczniowie lub
studenci mowia
9 wrz 14:21
bezendu:
Cześć.
Dobrze, że ja już kończę edukację
9 wrz 14:38
wiesiu: 5−latek
x=0
x=−π/2
x=π/2
9 wrz 14:40
Adamm:

5−latek, bzdury
graficznie
x=0 lub x=π/2 lub x=−π/2
9 wrz 14:42
wiesiu: Ale już sam początek jest zły bo:
2sinx =x/π
to nie to samo co:
sinx=2x/π
9 wrz 14:43
wiesiu: oj sory nie doczytałem
9 wrz 14:43
wiesiu: Źle popatrzyłem myślałem że tam jest 2 a jest 1/2
9 wrz 14:44
5-latek: A tak myslalem zeby to π po prawej potraktowac jako ≈3,14 .
9 wrz 14:49
Adamm: jeśli propozycja jeszcze aktualna, to ja chętnie
9 wrz 22:59
Małyśmieszek: 5−latek nie możesz w ten sposób mu przedstawić rozwiązania, bo w LO nie ma funkcji
cyklometrycznych.
9 wrz 23:17
5-latek: Wiem
Malyśmieszku ale czasami tez piszsa studenci ktorzy mowia ze sa w liceum

Ale swoja droga i tak zawalilem
9 wrz 23:32
Adamm: to ja wstawię jakieś
(x2−2x−1)(x2−4x−1)−3x2=0
rozwiąż równanie
kto widział już takie, tego proszę nie rozwiązywać
9 wrz 23:46
Jestdobrze: Czy odpowiedzi to: − 2−
√2 oraz − 2+
√2?
Spoko 5−latku, ja sam nie mogę wpaść na rozwiązanie tamtego równania

. Ktoś umie przedstawić
tamto inaczej niż graficznie?
10 wrz 00:56
Adamm: są 4 odpowiedzi do mojego równania, i to nie są te odpowiedzi
ale próbuj dalej
10 wrz 00:58
5-latek: Jestdobrze
Moze kolega Blee bedzie potrafil rozwiaac algebraicznie to rownanie trygonometryczne
(chociaz nie wiem czy ono jest trygonometryczne do konca )
10 wrz 01:10
Jestdobrze: Hmmm, chyba powinienem iść spać... Chociaż nie ukrywam, że bardzo mnie ciągnie do takich zadań

..., pomimo iż jestem rok po LO i na innym kierunku niż matma. Najwyżej zła drogę obralem.
Jak coś to ja jestem MałySmieszek, ale na komórce nie zmieniłem nicku

.
10 wrz 01:31
Adamm: podpowiedź, do mojego równania, to wzory skróconego mnożenia
więcej nie powiem
10 wrz 01:33
MałySmieszek: Ok, zmieniłem i tu.
No w sumie nie wiem... Jednakże równanie to jest

.
Przeszukałem kartę wzorów i jakieś wydziwianie z sin0 nie przynosi rezultatów. Ostatecznie
kapituluje.
10 wrz 01:36
MałySmieszek: Oczywiście co do zadania przedstawionego przez MIRKA
10 wrz 01:37
10 wrz 01:46
Kacper:
np x=1
10 wrz 10:21
5-latek: Czesc

Dlatego ze prawa strona musi rownac sie 2 i wtedy 1+1
2013=2?
10 wrz 10:25