.
madzia: w tym tygodniu agata dosała od szefa premie w wysok. 15 zl za solidne roznoszenie ulotek co
stanowilo 30 % miesieczn. kieszonkowego . ile wynosi kieszonkowe agaty
27 sty 18:38
krzychutg: 15zl − 30%
X −100 %
100*15/30 = 150/3 = 50zl
Kieszonkowe wynosi 50zl
27 sty 19:28
madzia : dziekuje
27 sty 19:52
Eta:
Krótko

rozwiązanie zad :
x −− kwota kieszonkowego , x >0
| | 15 | |
x*0,3= 15 => x = |
| = 50 zł
|
| | 0,3 | |
odp: kieszonkowe Agaty wynosi 50 zł
27 sty 23:37
krzychutg i jego kumpel :D: dasz mi twoja nasza klase Madziu

?
28 sty 10:27