Pomoc
Asia: Oblicz obj. Ograniczonej powierzchniami z=p {4−x2−y2), z=x2+y2−4
We wsp. walcowych.
8 wrz 09:21
Asia: z= √4−x2−y2
8 wrz 09:22
Jerzy:
x = r cosφ
y = rsinφ
|J| = r
z = r2 − 4
z = √4 − r2
0∫2π0∫2[√4 − r2 − (r2 − 4)]rdrdφ
8 wrz 09:45
Asia: Dziękuję!
Oblicz pole plata powierzchniowego ∑ o param. r (u,v) =[u2,v2,uv] 0≤v≤u≤1
Wiesz jak to ruszyc ?
8 wrz 09:50
Adamm:
ru=[2u; 0; v]
rv=[0; 2v; u]
|ruxrv|=2√u4+v4+4u2v2
P=∫∫D2√u4+v4+4u2v2dudv
D={(u, v): 0≤v≤1, v≤u≤1}
pomimo że mogłem dojść do tego momentu, to jednak nie wiem jak samą całkę obliczyć
8 wrz 12:38
8 wrz 12:42