trygonometria
Arquisek: Mam pytanie czy moje rozumowanie jest poprawne.
Załadowana przyczepa stoi na torze nachylonym 25 stopni z pionem. Ciężar całkowity przczepy i
jej ładunku wynosi 5500N
i jest przyłożona w punkcie G. Przyczepa jest utrzymywana w równodze przy pomocy linki.
Moje pytanie czy gdy za oś x przyjmę nawierzchnie tego toru,
wtedy jeśli ciężarek Q=5500N
to cos25=Qx/Q = 4984
no i z tego Pix = N=Qx
8 wrz 02:10
8 wrz 02:10
Arquisek: Celem zadania jest policzenie siły napięcia linki
8 wrz 02:13
Arquisek: proszę o usunięcie postu
8 wrz 02:24
Arquisek: proszę o usunięcie postu
8 wrz 02:24