Podaj dziedzinę funkcji f.
240813260116: Podaj dziedzinę funkcji f.
a) f(x)= 1/x + x/x−1
b) f(x)= 1/x−2 − x/x−3
c) f(x)= x+3/x(x+6)
d) f(x)=2x/x(2x+8)
e) f(x)=1/x−2 + 1/2x−1
f) f(x)= 1/x+4 + x/3−2x
Proszę o pomoc.
7 wrz 20:48
Mariusz:
Mianownik różny od zera
7 wrz 21:00
kochanus_niepospolitus:
błagam ... naucz się używać nawiasów
| | x | |
x/x−1 oznacza |
| −1 czyli 1 − 1 czyli 0 |
| | x | |
| | x | |
a nie to co chciałeś napisać, czyli |
| |
| | x−1 | |
analogicznie w kolejnych.
Napisz to jeszcze raz, tym razem PORZĄDNIE
7 wrz 21:00