matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przedstaw iloczyn w postaci potęgi o wykładniku ujemnym
olafo:
Bardzo proszę o pomoc siedzę na tym zadaniem 30min i nie wiem to zrobić e) 3
−
1 *1/81 * 1/3
3
f)1/4 *16*1/2
5
*1/8
7 wrz 20:41
'Leszek:
e) 3
−1
*3
−4
*3
−3
= 3
−8
f) 2
−2
*2
4
*2
−5
*2
−3
= 2
−6
7 wrz 20:49
Mila:
1
3
−1
=(
)
3
1
(
)
3
=3
−3
3
1
1
=(
)
4
=3
−4
81
3
możesz zapisać tak : 1)
1
1
1
1
*
*
=
=3
−8
3
3
4
3
3
3
8
2)
1
1
1
*2
4
*
*
=2
2
*2
−5
*2
−3
=2
2−5−3
=2
−6
2
2
2
5
2
3
7 wrz 20:57
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick