Problem z odkodowaniem RSA.
Mikołaj: Witam. Mam problem z odkodowaniem RSA. Przykłady, które miałem na zajęciach wychodzą normalnie:
Rozszerzony algorytm Euklidesa dla (p−1, s), (q−1, s), wyznaczenie A i B, układ kongruencji i
rozwiązanie.
Problem pojawia się przy mniejszych liczbach użytych do kodowania.
Mając p = 11, q = 5, s = 3, kod publiczny: (55, 3) i wiadomość L=24 nie mogę do tego dojść.
Czy ktoś byłby w stanie wytłumaczyć po kolei jak to odkodować?
7 wrz 03:07
jc:
klucz deszyfrujący = 7
odkodowana wiadomość = 19
7 wrz 07:58