wektory przeciwne
kabaczek: dla jakich k i m wektory u = [2 − |k−1| , |2m| ], v = [ −1 , −2m ] są przeciwne
6 wrz 21:31
Janek191:
2 − I k − 1 I = 1 i I 2 m I = 2 m
I k − 1 I = 1 i m ≥ 0
k = 0 lub k = 2 i m ≥ 0
6 wrz 21:39
Eta:
Dwa wektory są przeciwne to ich współrzędne różnią się znakami
zatem 2−|k−1|= 1 i |2m|= 2m
Potrafisz rozwiązać te dwa proste równania ? ...........
6 wrz 21:39
Eta:
No i po "ptokach"!
Janek zepsuł zabawki
6 wrz 21:41
Janek191:
Pozdrowienia dla Ety
6 wrz 21:57
Eta:
Dzięki
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
( to za te "zepsute zabawki"?
6 wrz 22:19