| sin | cos | 5 | |||
+ | = | /*sincos
| |||
| cos | sin | cos |
| 1 | ||
sin= | ||
| 5 |
| 1 | ||
cos2 + | = 1
| |
| 25 |
| 24 | ||
cos2= | ||
| 25 |
| 2√6 | ||
cos= | ||
| 5 |
| sin | ||
tg= | = ... wylicz
| |
| cos |
| sinx | cosx | 5 | |||
+ | = | /* sinx*cosx
| |||
| cosx | sinx | cosx |
| 2√6 | ||
to cosx=√1−125= | ||
| 5 |
| sinx | ||
tgx= | =....... dokończ | |
| cosx |
| 1 | 2√6 | |||
A mam pytanie tutaj Nie moze wyjsc na odwrot , ze cos x = | ,a sin x = | ![]() | ||
| 5 | 5 |
| 1 | 5 | |||
tg x + | = | |||
| tg x | sin x |
| sin x | cos x | 5 | |||
+ | = | ||||
| cos x | sin x | sin x |
| sin x | 5−cos x | ||
= | |||
| cos x | sin x |
| 1 | ||
cos x = | ![]() Czy mam gdzies blad? | |
| 5 |
Kejt sprawdz prosze
| 5 | ||
zauważ że po prawej masz | a nie sinx | |
| cosx |
PO paru razach przejrzenia spójrz na pierwszą linijkę swojego
rozwiązania... widzisz błąd
Bo spojrzalem na poczatek i stwierdzilem , ze mam takie samo zadanie.Zrobilem i mi
wyszlo na odwrot i zdziwiony jestem
?