zastosowanie ukladow rownan liniowych
as: 1.suma 5% pierwszej liczby i 4% drugiej jest rowna 46,a 4% pierwszej liczby i 5% drugiej daje
sume 44 Oblicz te liczby
27 sty 17:49
as: 2.suma dwoch liczb jest rowna 800 Jezeli jedna z nich zwiekszymy o 25% a druga zmniejszymy o
20% to ich suma zmniejszy sie o 52.Jakie to liczby
27 sty 17:50
as: 3.suma dwoch liczb naturalnych dodatnich wynosi 308 Jezeli wieksza z nich podzielimy przez
mniejsza to otrzymamy iloraz 7 orasz reszte 28 Wyznacz te liczby
27 sty 17:53
as: 4.w 1980 roku laczna emisja zanieczyszczen pylowych i gazowych w polsce wynosila 7.3 mln ton .W
ciagu 12 lat zanieczyszczenia pylowe zmniejszylo sie o 70% a gazowe o 37% tak ,ze w sumie masa
tych zaniecz. wynosila 3.84 ton.Oblicz jaka byla emisja zanieczyszczen pylowych a jaka
gazowych w 1992
27 sty 17:55
as:
27 sty 18:13
as: ?
27 sty 18:28
as:
27 sty 18:47
as:
27 sty 19:13
alunia: zad.1
0,05x+0,04y=46
0,04x+0,05y=44 ( to jest układ równań do tego zadania)
x=600
y=400
Spr.
0,05*600+0,04*400=30 +16=46
0,04*600+0,05*400=24+20=44
28 sty 00:09