matematykaszkolna.pl
pochodna Ola0404: Oblicz z definicji pochodną funkcji f(x) = 3x2 − x − 1 w punkcie x0 = −2 f(−2) wyszło mi 13 f(−2 + h) = 3h2 − 13h + 13
 3h2 − 13h + 13 − 13 
a pochodna lim gdy h do 0

= −13
 h 
czy to jest poprawne ?
5 wrz 20:35
Adamm: tak
5 wrz 20:37
Ola0404: dzięki
5 wrz 20:39
yht: wygląda ok emotka
5 wrz 20:40
αβγδπΔΩinnerysuję
Φεθμξρςσφωηϰϱ
±
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^252
2^{10}210
a_2a2
a_{25}a25
p{2}2
p{81}81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick