n | ||
Oblicz, które wyrazy ciągu nieskończonego (an), gdzie an= | , | |
2n−1 |
1 | 1 | |||
są oddalone od liczby | o mniej niż | |||
2 | 10 |
n | 1 | 1 | ||||
| | − | | < | ||||
2n−1 | 2 | 10 |
n |
| 1 | |||||||||||||
| | − | | < | |||||||||||||
2n−1 | 2n−1 | 10 |
| 1 | |||||||||
| | | < | |||||||||
2n−1 | 10 |
1 | 1 | |||
n− | < | |||
2 | 10 |
6 | ||
n < | ||
10 |
1 | |
> 0 | |
2n−1 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
| | * | | = | * | |||||
2 | 2n−1 | 2 | 2n−1 |
1 | 1 | 1 | |||
* | < | ||||
2 | 2n−1 | 10 |
1 | 1 | ||
< | |||
2n−1 | 5 |
3 | 1 | 3 | 1 | 1 | |||||
− | = | − | = 0.6 − 0.1 = 0.5 = | ||||||
6−1 | 10 | 5 | 10 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |