Zmienna
Krzaku : Hej, proszę ponownie o pomoc, bardzo pilne: zmienna losowa X ma rozkład o gęstości :
f(x)={3x2, x należy [0,1]
0, x należy R \ [0,1]
Znajdź dystrybuantę F zmiennej losowej x
Oblicz P(−1≤X≤12
Oblicz wartość oczekiwaną Ex oraz wariancję D2 X
5 wrz 10:22
kochanus_niepospolitus:
a to jednak nie tylko równania różniczkowe piszesz, ale ogólnie matematykę
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
Powodzenia w takim razie
5 wrz 10:25
kochanus_niepospolitus:
PS.
P(−1 ≤ X ≤ 0.5) = P(X≤0.5) = F(0.5) = ∫00.5 f(x) dx
5 wrz 10:27