matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz rownanie stycznej do wykresu funkcji f w punkcie x0
Kmail:
f(x)=−x
2
+2x+3 , x
0
=2 Wykonaj odpowiedni rysunek dla x∊<−2.4>
4 wrz 12:14
Jerzy:
Policz pochodną. Potem: y = f'(2)*(x − 2) + f(2)
4 wrz 12:16
piotr:
4 wrz 13:24
Jgghj:
29 sty 13:34