matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sin cos tg
Hexr:
Jeśli sinα=7cosα i α∊(0;90) to: A) sinα=7/
√
50
B)tgα=1/7 C)cosα=
√
2
/10 D)tgα=7 Wiadomo, że tgα=7, ale chodzi mi o poprawność odpowiedzi A i C
3 wrz 14:59
Benny:
sin
2
x=49cos
2
x 50cos
2
x=1
1
cosx=
√
50
7
sinx=
√
50
3 wrz 15:01
Hexr:
Dzięki
3 wrz 15:03