Całka sinx/x^2
Cygan: Jak to najszybciej policzyć? Próbowałem przez częsci ale wyszedłem na jeszcze gorszą...
2 wrz 21:47
Adamm: | | sinx | | sinx | | cosx | | 1 | sinx | | 1 | |
∫ |
| dx = − |
| +∫ |
| dx = − |
|
| + |
| Ci(x)+c |
| | x2 | | x | | x | | 2 | x | | 2 | |
2 wrz 21:50
Adamm: | | sinx | | sinx | | cosx | | sinx | |
∫ |
| dx = − |
| +∫ |
| dx = − |
| +Ci(x)+c |
| | x2 | | x | | x | | x | |
2 wrz 21:51
Cygan: hmm, szybko poszło. Co to za sposób?
2 wrz 21:52
Adamm: przez części
2 wrz 21:52