matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dokończenie rozwiązania przykladu
Matii:
Mógłby ktoś dokończyć mi ten przykład bo nie potrafię dalej ?
(n−2)!
(n−2)!
=
n!*3!
(n−2)!*(n−1)*n*1*2*3
27 sty 16:52
Julek:
piszę
27 sty 16:55
Julek:
(n−2)!
(n−2)!
1
=
=
n!3!
(n−2)!(n−1)n*6
6n
2
−6n
i czemu ma to byc równe ? Podaj treść całego zadania
27 sty 16:57
Matii:
to jest tresc rozwiązać ten przyklad
(n−2)!
n!*3!
27 sty 16:58