matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice ciągu
linaxs:
Oblicz granicę ciągu
12n
2
−9n+4
a
n
=
9n
2
+6n+2
1 wrz 17:27
kochanus_niepospolitus:
12
4
lim a
n
=
=
9
3
wskazówka: licznik i mianownik dzielisz przez n
2
(czyli 'n w najwyższej potędze występujący w mianowniku).
1 wrz 17:31