s
aaggaa: prosta o rownaniu y=(a−1)x+5 jest rownolegla do prostej o rownaniu y=3x+1 , ile musi wynosic a
27 sty 16:26
Cinu: NIE RÓBCIE MU ZADANIA TEGO, PONIEWAŻ ON SOBIE PRZEPISZE Z PODRĘCZNIKA I CZEKA NA ROZWIĄZANIE
LEŃ.

! Przepraszam że tak się odnoszę ale nie lubię takiego czegoś. Później się nie dziw
dzieciaku, że masz z matematyki 1 lub 2, sam mam 3 ale zadania domowe robię samemu.
27 sty 16:30
Julek:
proste są równoległe do siebie, kiedy ich współczynniki kierunkowe są sobie równe
współczynnik kierunkowy, dla takiej postaci to "d":
y=dx+z
27 sty 16:32
Julek:
proste są równoległe do siebie, kiedy ich współczynniki kierunkowe są sobie równe
współczynnik kierunkowy, dla takiej postaci to "d":
y=dx+z
27 sty 16:32