matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz w zbiorze licz zespolonych
jarek:
z
2
+2(1+i)z+2i=0
1 wrz 16:14
Blee:
Obliczenia pomocnicze: (1+i)
2
= 1 + 2i − 1 = 2i A wiec to co masz mozna zapisac jako (z + (1+i))
2
=0 Dalej sobie poradzisz?
1 wrz 16:19