matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ystrybuanta
pewupe:
Narysuj dystrybuantę zmiennej losowej X dla ktorej a) p(x=0)=1/10, p(x=1)=9/10 b)p(x=0)=1/10, p(x=1)=−9/10 a)czarne b)czerwone dystrybuanta nie moze byc malejaca, czy to bedzie wtedy 1−9/10=1/9?
1 wrz 13:15