a3 | a2 | a1 | a0 | |||||
z4+ | z3+ | z2+ | z+ | =0 | ||||
a4 | a4 | a4 | a4 |
a3 | a2 | a1 | a0 | |||||
(z4+ | z3)−(− | z2− | z− | )=0 | ||||
a4 | a4 | a4 | a4 |
a3 | a32 | |||
(z4+2 | z3+ | )− | ||
2a4 | 4a42 |
a32−4a4a2 | a1 | a0 | ||||
( | z2− | z− | )=0 | |||
4a42 | a4 | a4 |
a3 | ||
(z2+ | z)2− | |
2a4 |
a32−4a4a2 | a1 | a0 | ||||
( | z2− | z− | )=0 | |||
4a42 | a4 | a4 |
a3 | ||
(z2+ | z)2− | |
2a4 |
a32−4a4a2 | ||
((y+ | )z2 | |
4a42 |
a3 | a1 | y2 | a0 | |||||
+( | y− | )z+ | − | )=0 | ||||
2a4 | a4 | 4 | a4 |
y2 | a0 | a32−4a4a2 | ||||
4( | − | )(y+ | )− | |||
4 | a4 | 4a42 |
a3 | a1 | |||
( | y− | )2=0 | ||
2a4 | a4 |
y | y2 | |||
(z2+ | )2−(yz2−2z+ | −1−i)=0 | ||
2 | 4 |
y2 | ||
4( | −1−i)y−4=0 | |
4 |
4 | ||
u3+v3−4+3(u+v)(uv− | (1+i))=0 | |
3 |
4 | ||
uv− | (1+i)=0 | |
3 |
4 | ||
uv= | (1+i) | |
3 |
4 | π | π | ||||
uv= | √2(cos( | )+isin( | )) | |||
3 | 4 | 4 |
128 | 3π | 3π | ||||
u3v3= | √2(cos( | )+isin( | )) | |||
27 | 4 | 4 |
128 | 1 | 1 | ||||
u3v3= | √2(− | + | i) | |||
27 | √2 | √2 |
128 | ||
u3v3= | (−1+i) | |
27 |
128 | ||
t2−4t+ | (−1+i)=0 | |
27 |
128 | 128 | |||
(t−2)2−4− | + | i)=0 | ||
27 | 27 |
708−384i | ||
(t−2)2− | ||
81 |
18−√708−384i | 18+√708−384i | |||
(t− | )(t− | )=0 | ||
9 | 9 |
54−3√708−384i | 54+3√708−384i | |||
(t− | )(t− | )=0 | ||
27 | 27 |
1 | ||
y= | (3√54−3√708−384i+3√54+3√708−384i) | |
3 |
y | y2 | |||
(z2+ | )2−(yz2−2z+ | −1−i)=0 | ||
2 | 4 |
y | 1 | |||
(z2+ | )2−(√y)2(z− | )2=0 | ||
2 | y |
y | 1 | |||
(z2+ | )2−(√yz− | )2=0 | ||
2 | √y |
1 | 2 | 1 | 2 | |||||
(z2−√yz+ | (y+ | ))(z2+√yz+ | (y− | ))=0 | ||||
2 | √y | 2 | √y |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |