Szybkie wyprowadzenie wzoru.
Master: | a | | c | | a+c | |
| = |
| = |
| . Mógłby ktoś mi wytłumaczyć jak otrzymać ten trzeci stosunek z |
| b | | d | | b+d | |
dwóch pierwszych? Proszę o wyprowadzenie ich krok po kroku
31 sie 17:07
Jerzy:
Przecież to bzdura.
31 sie 17:09
Adamm: b≠0, d≠0, b+d≠0 to
| a+c | | d(a+c) | | cb+cd | | c(b+d) | | c | |
| = |
| = |
| = |
| = |
| |
| b+d | | d(b+d) | | d(b+d) | | d(b+d) | | d | |
31 sie 17:12
Jerzy:
Chyba zmęczenie
31 sie 17:19
Master: Dziękuję ślicznie
31 sie 17:26
Saizou :
żeby było ciekawiej
ad=bc /−cd
ad−cd=bc−cd
d(a−c)=c(b−d)
31 sie 17:27