abc
pytanie: calka − fragment liczenia pytanie
http://imgur.com/a/XpX7c
skąd wziął się ten minus na końcu? czegoś nie pamiętam(bardziej możliwe) czy to błąd w skrypcie
wykładowcy?
31 sie 16:24
Jerzy:
| | 1 | |
To nie błąd .... ∫sinaxdx = − |
| cosax , bo (cosax)' = −asinax |
| | a | |
31 sie 16:27
Adamm: to błąd
Jerzy się pomylił
31 sie 16:34
Jerzy:
No jasne ... Policzyłem: ∫sinaxdx zamiast ∫cosaxdx , jest błąd
31 sie 16:37
31 sie 17:41
Jerzy:
Niepotrzbnie skreślileś nawias:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
− |
| cosnπ − (− |
| ) = |
| (1 − cosnπ) |
| | n | | n | | n | |
31 sie 17:49
Jerzy:
Nie wiem też czemu w nawiasie jas samo cosπ , zamiast cosnπ ( to drugi błąd ),
przecież cosπ = −1 , czyli całe wyrażenie równałoby sie 0.
31 sie 17:53
pytanie: n faktycznie zjadlo, ale wiem ze tam ma byc
co do skreslenia nawiasu to tam jest liczone jak z calki wyjdzie +, a wyszedl − wiec bedzie na
odwrot
31 sie 17:58
pytanie: nie dobra juz mi sie pomieszalo wszystko, zjadlo znak a potem dobrze jest?
31 sie 17:59
pytanie: dobra dzieki za odpowiedz dobrze powiedziales
31 sie 18:04