matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szereg
Weronikaaa:
szereg n!/100
n
, wychodzi 1/100
kryterium " A'Lemberta"
31 sie 10:50
Jerzy:
Nie.
31 sie 10:58
Weronikaaa:
no to ? .
31 sie 11:03
Jerzy:
a
n+1
(n+1)!
100
n
n!*(n + 1)
100
n
=
*
=
*
=
a
n
100
n+1
n!
100*100
n
n!
n+ 1
=
100
31 sie 11:10
Weronikaaa:
oo thx
31 sie 11:11