kąty
NoName:
![rysunek](rys/133412.png)
czy jest ktoś w stanie mi pomóc. Pret AB przesuwa sie koncami po scianie i podlodze jak na
rysunku. Jeżeli dana jest prędkość punktu A oraż kąt a to prędkosc punktu B wynosi.
Vb? jakas zaleznosc z predkoscia Va i kątem.
31 sie 03:30
g:
x
2+y
2=L
2
2x dx + 2y dy = 0
Vb | | dx | | y | |
| = |
| = − |
| = −tg α |
Va | | dy | | x | |
31 sie 10:55
Mechanika Techniczna: mógłby ktoś mi wytlumaczyc post wyzej? odpowiedzi w zadaniu to.
Va=vbctg
Va=Vbsin/cos
Va=Vbcos/sin
Va=Vbcos
6 wrz 22:44