1 − cos2x | 1 | |||
= ∫ | dx = ∫ | dx − ∫dx = ... ? | ||
cos2x | cos2x |
1−cos2x | ||
tg2x = | ||
1+cos2x |
1−cos2x | ||
∫ | dx = jak to przekształciłeś ? | |
1+cos2x |
sin2x | ||
Nie ... tg2x = | oraz sin2x = 1 − cos2x | |
cos2x |
1−cos2x | ||
nie powinno być sin2x = | ||
2 |
sin2x | 1 − cos2x | |||
∫tg2xdx = ∫ | dx = ∫ | = | ||
cos2x | cos2x |
1 | cos2x | |||
∫ | dx − ∫ | dx | ||
cos2x | cos2x |
1−cos2x | ||
dobra po czasie, w tabeli która mam jest błąd sin2x = | . teraz wyznaczyłem sobie | |
2 |
1 − cos(2x) | ||
W tabeli powinno być: sin2x = | ||
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |