π | π | |||
x≠ | +kπ, x≠ | +kπ/3, x≠kπ | ||
2 | 6 |
sin3x | cosx | |||
a= | * | = | ||
cos(3x) | sinx |
3sinx−4sin3x | cosx | |||
= | * | ⇔ | ||
cos3x−3sin2xcosx | sinx |
3−4sin2x | ||
a= | ||
cos2x−3sin2x |
3−4sin2x | ||
a= | ||
1−4sin2x |
sin3x | ||
2) w= | =3−4sin2x | |
sinx |
2+1−4sin2x | ||
a= | ||
1−4sin2x |
2 | ||
a= | +1 | |
1−4sin2x |
2 | ||
a−1= | ||
1−4sin2x |
2 | ||
1−4sin2x= | /+2 | |
a−1 |
2 | ||
3−4sin2x= | +2 | |
a−1 |
sin3x | 2a | |||
w= | = | |||
sinx | a−1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |