1 | ||
y= ln (1−x2) dla 0 ≤ x ≤ | ||
2 |
1 | ||
y'= | *(1−x2)' | |
1−x2 |
−2x | ||
y'= | ||
1−x2 |
1 | ||
2 |
−2x | ||
L = ∫ √ 1+ [ | ]2 dx (całość jest pod pierwiastkiem) | |
1−x2 |
1 | ||
2 |
x−1 | 1 | −1/2 | 1 | 1 | ||||||
= −x − ln | | = − | − ln | − 0 = − | + ln | ||||||
x+1 | 2 | 3/2 | 2 | 3 |
1 | 1 | |||
mój wynik końcowy: ln | − | |||
3 | 2 |
1 | ||
A prawidłowa odpowiedź brzmi: ln3 − | ||
2 |
x−1 | ||
I popraw: − ln | | | | |
x+1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |