matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną:
Bogna:
Oblicz pochodną z : y = 2
√
2x
y'=(2
√
2x
)'
1
y'=2*
* (2x)'
2*
√
2x
2
y' =
* 2
2*
√
2x
4
y =
2*
√
2x
2
√
2x
y' =
*
√
2x
√
2x
2
√
2x
y' =
2x
√
2x
y' =
x
czy to jest dobre rozwiązanie ?
28 sie 09:50
Jerzy:
Dobrze.
28 sie 09:52