Bez kalkulatora...
Klaudia: Jak pokazać − bez pomocy kalkulatora − że liczby (p {2−p {3}})/3 i (p {6}−p {2})/4 są równe?
27 sie 13:10
Klaudia: Pierwsza liczba dzielona na 2 a nie na 3 (bľad)
27 sie 13:11
Eta:
| √2−√3 | | √6−√2 | |
| = |
| tak ma być? |
| 2 | | 4 | |
27 sie 13:20
Eta:
| | √0,5(4−2√3) | | √(1−√3)2 | | |1−√3| | | √3−1 | |
L= |
| = |
| = |
| = |
| = |
| | 2 | | √2*2 | | 2√2 | | 2√2 | |
27 sie 13:26
'Leszek: Obie strony sa dodatnie wiec wystarczy podniesc obie strony do kwadratu .
27 sie 14:12