π | 3π | 5π | ||||
tg2 | +tg2 | +tg2 | ||||
12 | 12 | 12 |
π | ||
tg | = tg15o (to zam teraz = 2−p[3} | |
12 |
3π | ||
tg | = tg45o=1 | |
12 |
5π | ||
tg | = tg75o) = tg(45o+30o) | |
12 |
tg45o+tg30o | ||
tg(45o+30o)= | = | |
1−tg45o*tg30o |
3+√3 | ||
licznik = | ||
3 |
3−√3 | ||
mianownik = | ||
3 |
3+√3 | ||
tg75= | = 2+√3 | |
3−√3 |
sin15 | sin75 | |||
( | + | )2−2*1+1= | ||
cos15 | cos75 |
cos75 | sin75 | |||
=( | + | )2−1= | ||
sin75 | cos75 |
cos275+sin275 | ||
=( | )2−1= | |
sin75*cos75 |
1 | ||
=( | )2−1=16−1=15 | |
0.5*sin150 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |